Skip to main content

Welkom bij Femuza

De overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen
binnen de gemeente Súdwest-Fryslân.

Eendracht Maakt Macht winnaar drukbezocht Korpsenfestival Femuza

NIJLAND - Eendracht Maakt Macht werd gisteren winnaar van het korpsenfestival dat georganiseerd werd door de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza).

De fanfare uit Oudega, die onder leiding staat van Jaap Musschenga, bracht volgens juryleden Durk Lautenbach en Frederik Kampstra het meest constante optreden. Ook het optreden van E.Z.G. Hommerts-Jutrijp werd door de jury zeer gewaardeerd.

GalaconcertMet haar optreden wint Eendracht Maakt Macht een beker, een geldbedrag en deelname aan het galaconcert van Femuza in Theater Sneek op vrijdagavond 7 juni. Aan het galaconcert doen alle winnaars van de festivals van Femuza mee die gedurende het jaar georganiseerd worden.

Veel belangstellingOok voor dit korpsenfestival was de belangstelling groot: maar liefst twaalf verenigingen hadden zich aangemeld. De deelnemers waren zowel fanfares als Meerdere deelnemers gebruikten het korpsenfestival als try-out voor concoursen die binnenkort plaatsvinden, waaronder de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen..

Foto: Femuza (Sjoerd de Vries)