Skip to main content

Welkom bij Femuza

De overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen
binnen de gemeente Súdwest-Fryslân.

Veel animo van muzikanten voor Dyn Poadium in Bolsward

Bijna zestig talentvolle muzikanten uit Súdwest-Fryslân doen zaterdag 20 april mee aan Dyn Poadium in Bolsward. Het jaarlijkse solistenconcours van Femuza en kunstencentrum Atrium vindt plaats in de Gasthuiskerk. Er zijn drie categorieën: Parade (beginners), Festival (vanaf A-diploma muziekschool) en Concours (met jury en prijzen). Dyn Poadium is gratis toegankelijk voor publiek. De optredens kunnen ook via een livestream worden bekeken. https://youtube.com/live/LTDV9CUw9gU

Femuza (Federatie van Muziek en Zang) organiseert al ruim vijftig jaar het solistenconcours van Súdwest-Fryslân. Traditiegetrouw doen er altijd veel Atrium-leerlingen aan mee. Het evenement is sinds 2021 een coproductie met het kunstencentrum en kreeg dat jaar een nieuwe naam: Dyn Poadium. Tromboniste Isa van Vugt uit Hommerts won vorig jaar het onderdeel concours.

Programma

13.00 uur: Parade;
14.00 uur: Festival/concours tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 15 jaar;
18.00 uur: Prijsuitreiking concours tot en met 15 jaar;
19.30 uur: Festival/concours deelnemers 16 jaar en ouder;
22.00 uur: Prijsuitreiking.

Festival en Concours

De categorie Festival is voor muzikanten vanaf het A-diploma van een muziekschool. Zij spelen een solo- of ensemblestuk, eventueel met begeleiding en krijgen een verslag van de jury. De muzikanten (solisten en ensembles) die voor de punten en de prijzen gaan, komen uit bij het Concours. Het gaat onder meer om kandidaten voor het D-diploma, het hoogste muziekexamen op een muziekschool. Zij worden door de jury beoordeeld. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde. De jury bestaat uit Jappie Kuipers en Frank Extra.

Femuza-voorzitter Hans Buren: “Wij zijn ontzettend blij en trots dat er net als vorige edities weer zoveel animo om mee te doen aan Dyn Poadium. We hebben er enorm veel zin in en gaan er met ons allen een mooie dag van maken.”

Foto: de winnaar van 2023 (Femuza / Sjoerd de Vries)